Za Dan žena HDZ „poklonio“ listu za Sabor „Muževni budite“

Za Dan žena HDZ „poklonio“ listu za Sabor „Muževni budite“

Dan žena je uvijek trenutak da se naglašeno progovori o poziciji žena danas u Hrvatskoj, ali najbolju sliku o ravnopravnosti žena u Hrvatskoj dao je ovaj tjedan HDZ.

HDZ je za parlamentarne izbore predstavio listu „Muževni budite“- kako bi klečavci s trgova rekli. Od 11 nositelja lista u 11 izbornih jedinica niti jedne jedine žene! I to vladajuća stranka misli o ženama, da ne zavrjeđuju biti prve - nigdje. 

Ali nije kod HDZ-a upitno samo poštivanje demokratskih standarda zastupljenosti žena, kod HDZ-a postoji ozbiljan problem poštivanja temeljnih civilizacijski vrijednosti. Te temeljne civilizacijske vrijednosti kažu NE nasilju i NE nasilnicima.

A što kaže HDZ? Prijavljenog nasilnika – za nositelja liste. Anđelko Stričak prijavljen za obiteljsko nasilje dva puta 2009. i 2017., a zadnje je prijavljen za vrijeđanje i omalovažavanje policajaca nakon tučnjave u kafiću u alkoholiziranom stanju.

Takva osoba u demokratskim društvima ne bi mogla biti niti dionikom političkog ili javnog života  ali u HDZ-ovoj Hrvatskoj takva je osoba nositelj liste 3.izborne jedinice, dakle prvi, dakle po HDZ-ovim kriterijima i kriterijima Andreja Plenkovića – najbolji.

Nažalost, Hrvatska je ovakvim potezima HDZ-a dotakla novo dno.

Građani znaju da nasilju treba reći NE, građani znaju da nasilnicima treba reći NE, a nadam se da će znati i HDZ-ovoj listi Muževni budite reći NE!

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”