Dosta je, na izbore se mora odmah!

Dosta je, na izbore se mora odmah!

ZAGREB, 17.2.2024. – Koalicija stranaka Za bolju Hrvatsku koju čine stranke Fokus–IDS–NS Reformisti i PGS sudjelovala je na današnjem prosvjedu održanom na Trgu svetog Marka. Na prosvjedu je sudjelovao veliki broj građana što pokazuje da je aktualnoj vlasti voda došla do grla i da je vrijeme za raspuštanjem Hrvatskog sabora i izlazak na izbore. Okupljenima su se obratili predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, predsjednik IDS-a Dalibor Paus, saborska zastupnica iz redova Reformista Natalija Martinčević i predsjednik stranke PGS Darijo Vasilić.

Saborska zastupnica NS Reformisti Natalija Martinčević okupljenima je poručila: Ovo je prosvjed protiv ove Vlade, protiv AP- a i HDZ-a, ali ovaj prosvjed je i poziv na izbore na koje

moramo izaći svi:

Zato – jer su maske pale i jer se „umiveno europsko lice Andreja Plenkovića“ koje su pokušavali prodavati, pretvorilo u ono što HDZ u svojoj srži je, a to je korumpirana, kriminalna i nasilnička organizacija!

Zato – jer je HDZ u proteklih 30 godina ušao u sve pore našeg društva i zatrovao ga svojom „koruptivnom kulturom“, ali ovu razinu bahatosti, bezobrazluka i podcjenjivanja zdrave pameti svih nas – još nismo imali prilike vidjeti.

Zato  - jer smo po svim ekonomskim pokazateljima na samom začelju EU i ne postoje baš nikakve gospodarske, socijalne, zdravstvene, obrazovne ili bilo kakve druge politike i u 8 godina nije provedena niti jedna jedina reforma.

I zato trebamo izaći na izbore - jer imamo ozbiljnu pa i povijesnu šansu da oslobodimo Hrvatsku okova HDZ-ove klike i pretvorimo je u državu u kojoj se želi  živjeti!”

Davor Nađi iskazao je zadovoljstvo brojem građana koji su došli i podržali prosvjed. „O HDZ-u se sve zna, sve je rečeno. Ipak, nekako je simbolično da je policija baš jučer upala u Ministarstvo kulture jer HDZ-u, organizaciji osuđenoj za kriminal, kriminal je stvar organizacijske kulture. I tome se može stati na kraj samo na jedan način – a to je da ih se smijeni na izborima. Parlamentarni izbori će doći brzo, a mi pozivamo vladajuće da se ne skrivaju u mišjoj rupi nego da se na izbore ide odmah!“.

 

„Na sljedećim izborima Hrvatskoj treba detoksikacija. Na sljedećim izborima se bira želimo li normalnu, demokratsku zemlju, zemlju s učinkovitim i neovisnim sudstvom. Želimo li pravnu državu i slobodne medije, državu u kojoj građani imaju puno povjerenje u pravosudni sustav i institucije. Dosta je. Hrvatska ne smije ostati na začelju EU. Izađimo odmah na izbore i dajmo svoj glas za Hrvatsku kakvu građani zaslužuju“ izjavio Dalibor Paus.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”