Općina Trnovec Bartolovečki podijelila naknade za novorođenčad

Općina Trnovec Bartolovečki podijelila naknade za novorođenčad

Danas je u prostorijama Općine Trnovec Bartolovečki načelnica Verica Vitković uručila novčane naknade roditeljima djece rođene u prva tri mjeseca ove godine. Podijeljeno je čak 12 naknada, a načelnica Vitković čestitala je roditeljima na prinovama, ali i najavila gradnju dječjeg vrtića:

''Drago mi je da ste danas ovdje i da mogu, s velikim veseljem, reći kako općina Trnovec Bartolovečki u posljednje 4 godine ima pozitivan trend u broju novorođene djece. Drago mi je i što vas mogu obavijestiti da će Općina graditi novi dječji vrtić bez obzira na sve. Idemo u izgradnju vrtića za 200 djece, već imamo gotov projekt i ishođenu građevinsku dozvolu. Novi vrtić će nas koštati oko 34 milijuna kuna, što su ogromni novci za općinu, ali ćemo se javiti na jedan novi natječaj i uz to zadužiti kako bi naša djeca imala gdje ići u vrtić kad su roditelji na poslu. To je najveći prioritet Općine, pred svim ostalim projektima. Vjerujemo da će vrtić biti gotov kroz 2 i pol godine.'' istaknula je Vitković.

Općina Trnovec Bartolovečki inače sufinancira cijenu vrtića za svako dijete, bez obzira u koji vrtić ide, u protuvrijednosti oko 1.000,00 kn, odnosno 132 eura. Također, Općina financira i neke dodatne programe u vrtićima, kao što je rano učenje jezika, izleti, igračke itd. Općina financira i produženi dnevni boravak u školama; plaću za 5 učiteljica u produženim boravcima, 3 u Trnovcu i 2 u Šemovcu.

Načelnica Vitković naglasila je kako će Općini uvijek prioritet biti najmlađi stanovnici, te njihove potrebe.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”