Natalija Martinčević izlagala na panelu pod naslovom "Humanitarno razminiranje kao preduvjet trajnog mira"

Natalija Martinčević izlagala na panelu pod naslovom "Humanitarno razminiranje kao preduvjet trajnog mira"

Saborska zastupnica Reformista Natalija Martinčević, predsjednica Izvršnog odbora Nacionalne grupe Hrvatskog sabora pri Interparlamentarnoj uniji, na poziv potpredsjednika Ukrajinskog parlamenta Oleksandra Korniyenka uvodno je izlagala na posebnom panelu o razminiranju pod naslovom "Humanitarno razminiranje kao preduvjet trajnog mira" u sklopu 146. redovne skupštine IPU-a koja je održana od 11. do 15. ožujka u Manami u Bahreinu. U izlaganju je  iznijela hrvatska iskustva u razminiranju u posljednjih 30 godina te izvijestila sudionike o pomoći koju Hrvatska pruža Ukrajini u tom smislu.

Uz zastupnicu Martinčević na 146. redovnoj skupštini IPU-a prisustvovao je i saborski zastupnik Ivan Ćelić, član saborskog izaslanstva. Za vrijeme zasjedanja, hrvatski su zastupnici sudjelovali u radu tijela organizacije i događaja, a zastupnica Martinčević sudjelovala je u radu Foruma ženskih zastupnica (Forum of Women Parliamentarians).

Na skupštini je sudjelovalo gotovo 140 parlamentarnih izaslanstava, a glavna tema je bila "Promicanje mirnog suživota i uključivih društava: borba protiv netolerancije".

Skupština je završila 15. ožujka usvajanjem nekoliko završnih dokumenata od kojih su najvažniji Deklaracija iz Maname o glavnoj temi 146. skupštine te ona o kibernetičkom kriminalu.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”