U Varaždinu održan Središnji odbor Reformista

U Varaždinu održan Središnji odbor Reformista

  • Pročitano 59 puta
  • 11, Sri 22
  • Napisao/la 
  • Vijesti

Središnji odbor Narodne stranke – REFORMISTI održan je danas, 12. studenog,  u Varaždinu gdje je prisustvovalo pedesetak delegata i gostiju.

Jedna od točaka bila je proširenje nacionalnog predsjedništva gdje su na prijedlog predsjednika stranke kooptirani novi članovi: Željko Bedeković, Robert Hirc, Krešo Komljenović, Tomislav Paljak i Vesna Sabolić.

Pred ulazak u izbornu godinu europskih i parlamentarnih izbora razmotrene su ključne nacionalne teme i određeni su pravci djelovanja Reformista.

Snažna inflacija koja je u dijelu troškova građana ne 12,8% već preko 20% uz zaustavljanje rasta gospodarstva dodatno će socijalno gurnuti društvo na sam rub siromaštva i preko njega dovesti jednu trećinu građana Hrvatske, a posebno umirovljenike.

Najugroženije će biti regije u kojima građani ovise o svojim plaćama, dakle kontinentalna Hrvatska. Sjever Hrvatske je bio i ostao potpuno isključen od bilo kakve podrške Vlade posebno na razvojnim projektima kao što je brza pruga i sada je neupitno da HDZ i aktivno sprečava i onemogućuje njenu realizaciju.

Istovremeno i dalje se aktivno provodi snažna infiltracija stranačke HDZ-ove mreže u sve pore društva, a posebno pravosuđa, što rezultira nesposobnošću vođenja države uz istovremeni val kriminala.

Nesposobni HDZ-ovi i njima bliski kadrovi osjećaju se potpuno zaštićeni i od pravosuđa, a sve to plaćaju građani Hrvatske.

Do kuda ide spremnost na nepoštivanje zakona, pa čak i Ustava, govori i činjenica da HDZ i dalje inzistira na opstanku izbornog modela koji njihovoj Slavonskoj izbornoj bazi omogućuje i do jednu trećinu vrjedniji glas od glasa u drugim dijelovima Hrvatske.

Narodna stranka-REFORMISTI učinit će sve da kroz svoje djelovanje zaštiti interese hrvatskog građanina i zakonski inicijativama, javnim nastupima i svim drugim oblicima djelovanja. U tome očekujemo i suradnju svih drugih demokratskih snaga.

Sandra Herman

Predsjednica Središnjeg odbora

Narodne stranke - REFORMISTI

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”