×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 256
Saborska zastupnica Natalija  Martinčević kao novo izabrana predsjednica Izvršnog odbora Nacionalne grupe Hrvatskoga sabora pri Interparlamentarnoj uniji sudjelovala je na summitu Krimske platforme

Saborska zastupnica Natalija Martinčević kao novo izabrana predsjednica Izvršnog odbora Nacionalne grupe Hrvatskoga sabora pri Interparlamentarnoj uniji sudjelovala je na summitu Krimske platforme

  • Pročitano 223 puta
  • 10, Sri 22
  • Napisao/la 
  • Vijesti

Na zamolbu ukrajinskog parlamenta (Verhovne Rade), a uslijed ratnog stanja u Ukrajini, Hrvatski sabor imao je čast biti sudomaćinom Prvog parlamentarnog summita Međunarodne krimske platforme.

Tako je upravo u Hrvatskoj, 25. listopada 2022., inaugurirana parlamentarna dimenzija Međunarodne krimske platforme kao najvećeg međunarodnog događaja na parlamentarnoj razini u povijesti Republike Hrvatske. Na summitu u Zagrebu sudjeluju 42 delegacije iz 32 države.

Martinčević se susrela s Nancy Pelosi, predsjednicom Zastupničkog doma Sjedinjenih Država i predsjednikom parlamenta  Ukrajine Verhovne Rade, Ruslanom Stefančukom.

Radne sastanke zastupnica Martinčević održala je s predsjednikom Interparlamentarne unije  Durante Pachecom te Anicom Djamić, izvanrednom i opunomoćenom veleposlanicom Republike Hrvatske u Ukrajini. Na sastanku s Pachetom Martinčević je najavila aktivno sudjelovanje i jače pozicioniranje Hrvatske unutar Interparlamentarne unije.

Na samom summitu prisutnima se uz predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića  i premijera Andreja Plenkovića, video vezom obratio i predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski. I na ovom je summitu usvojena Zajednička deklaracija.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”