U izvješću MUP -a ne piše da je Stričak bio napadnut a pročelnica je zloupotrijebila položaj

• Pročitano 36 puta
  • 09, Sri 22
  • Napisao/la
  • Vijesti

Saborska zastupnica Natalija Martinčević danas je u Hrvatskom saboru, na aktualnom satu postavila pitanje premijeru Andreju Plenkoviću, a vezano na ostavku župana Varaždinske županije, dugogodišnjeg saborskog zastupnika i člana nacionalnog predsjedništva HDZ-a Anđelka Stričaka zbog prekršajne prijave za vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika, prekršajne prijave za remećenja javnog reda i mira s fizičkim ozljedama u 3.30 minuta ujutro u ugostiteljskom objektu koji nije poštivao Odluku o radu ugostiteljskih objekata Grada Varaždina.

- Vjerujemo da je Stričak podnio ostavku na mjesto župana ali je naravno pitanje što ste vi kao stranka poduzeli vezano na ovakvo potpuno neprihvatljivo i nasilničko ponašanje  dužnosnika i člana vašeg nacionalnog predsjedništva? – upitala je Martinčević premijera.

Predsjednik Vlade Plenković bio je vidno zatečen jer nije pročitao izvješće MUP-a već je imao informaciju iz Županijskog priopćenja, čime dolazimo i do ključnog problema.
Priopćenje Varaždinske županije, a prije službenih informacija MUP-a, dalo je privatno viđenje župana Stričaka čime je u medijskom prostoru postavljena teza da je Stričak napadnut. U službenom izviješću MUP ne piše da je Stričak bio napadnut, već piše da je  počinio prekršaj remećenja javnog reda i mira. Županijske stručne službe, konkretno pročelnica Upravnog odjela  za poslove Skupštine i župana kao odgovorna osoba,  zloupotrijebila je Županiju kao instituciju za iznošenje privatnog viđenja Stričaka bez službene podloge nadležnih institucija, u ovom slučaju MUP-a.

Zastupnica Martinčević podsjetila je kako župan Stričak ima dugu povijest pojavljivanja u crnoj kronici.

- Obzirom da Varaždin baš i nije Gotham city, malo je previše da se jedan dužnosnik kontinuirano pojavljuje u prijavama za nasilje i u fizičkim obračunima, a posebno je neprihvatljivo vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika, a za što je također prijavljen. – naglasila je Martinčević.

- Duboko vjerujem da Vi osobno imate nultu toleranciju na nasilje i stoga upravo od Vas očekujem snažnu reakciju na ovakvu vrstu ponašanja. Ako to još nije učinio, građani Varaždinske županije očekuju Vaš nalog Stričaku da podnese  ostavku. – rekla je Martinčević premijeru.