Župan Čačić bio je jedini župan u povijesti Hrvatske koji se odrekao svoje plaće

Župan Čačić bio je jedini župan u povijesti Hrvatske koji se odrekao svoje plaće

Župan Čačić bio je jedini župan u povijesti Hrvatske koji se odrekao svoje plaće. Naime, uz uvjet da mu Županijska skupština dozvoli formiranje i raspolaganje humanitarnim fondom formiranom na temelju odricanja od plaće. Čačić se te iste plaće odrekao i primao samo bruto naknadu u iznosu od 8245 kuna, umjesto bruto plaće od 33200 kuna.

Ukupno je iz te uštede oko milijun kuna njegovim odlukama isplaćeno djeci bez roditelja, udrugama i drugim potrebitima. 

Župan Stričak se u sučeljavanju s  županom Čačićem 26. svibnja 2021. godine, u 25. minuti  i  40. sekundi sučeljavanja javno obvezao učiniti isto i time odricanjem od plaće omogućiti daljnje funkcioniranje osobnog županovog humanitarnog fonda.

Naravno kao i druga Stričakova obećanja i ovo je bila laž.

Umjesto izvršenja obećanja Stričak uz pomoć SDP-ovog vijećnika (što nas ne čudi),  pokušava prozvati župana Čačića za troškove službene kartice. Ti troškovi  u dijelu reprezentacije kad se od njih oduzmu troškovi dječjih računala, službenih delegacija i slično iznose manje od tisuću kuna mjesečno tijekom mandata.

Dakle,  još jednom postavljamo pitanje kad ćete župane Stričak izvršiti svoje javno obećanje i omogućiti formiranje humanitarnog fonda,  kojim ćete umjesto troška kojeg svojom bruto plaćom od 30 tisuća kuna činite građanima Varaždinske županije, pomagati potrebitim građanima Varaždinske županije kao što je to radio župan Čačić.

Kad to učinite, bez obzira što svojim sposobnostima ne zavređujete niti naknadu u iznosu od 8245 kuna nećemo vam zamjeriti  niti ako vaši troškovi na službenoj kartici dosegnu 2 puta više od Čačićevih, dakle možete potrošiti i do 10 eura dnevno. 

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”