×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 256
GO Reformista Novi Marof podržala mirni prosvjed protiv spalionice otpada

GO Reformista Novi Marof podržala mirni prosvjed protiv spalionice otpada

  • Pročitano 161 puta
  • 07, Sub 22
  • Napisao/la 
  • Vijesti

Vodstvo GO Reformista Novi Marof svojim je prisustvom dalo podršku mirnom prosvjedu održanom u Podrutama 16.7.2022. godine. Podržavamo nastojanja udruge ''Naš zavičaj'' koja je organizirala ovaj prosvjed, te napominjemo kako smo protiv ovih štetnih planova, koji bi mogli ozbiljno naštetiti okolišu. Isto tako, smatramo da je nedopustivo da se ovakvo postrojenje otvara u centru mjesta gdje ljudi žive, a ni punih 2 kilometra udaljenosti od škole. 

Kao što je istaknuto na prosvjedu, prioritet lokalnih vlasti trebalo bi biti ''ulaganje u smanjenje nastanka otpada, ponovnu uporabu i recikliranje, a ne podrška privatnim inicijativama za spaljivanje otpada''. Od gradonačelnika Novog Marofa, Siniše Jenkača, očekujemo da se izjasni protiv planova za spaljivanje, te sluša potrebe i stav stanovnika Podruta, ali i Novog Marofa i okolice, a koji su jasno dali do znanja da ne žele spalionicu u svojem mjestu.

 

GO Reformista Novi Marof

 

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”