×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 256

Grad Ludbreg još nije čuo za transparentnost

  • Pročitano 380 puta
  • 12, Sri 21
  • Napisao/la 
  • Vijesti

I dok se svakim danom sve više govori o transparentnosti u JLS-ima, grad Ludbreg očito ne prati donošenje novih zakona, ali ni ne mari za zahtjeve građana koji žele imati uvid u trošenje novaca iz gradskog proračuna.

Uoči 6. sjednice Gradskog vijeća Grada Ludbrega vijećnici su dobili poziv za sudjelovanjem na sjednici koja će se ponovno održati online. Istovremeno, županija, kao i grad Varaždin, koji imaju znatno više vijećnika, u istim okolnostima, svoje sjednice održavaju uživo.

Postavlja se pitanje želi li se nešto sakriti od građana Ludbrega, budući da mediji ne prenose online sjednice?

Neprihvatljivo je da na sjednici na kojoj se donosi proračun grada, građani ne čuju kako se troši njihov novac. Na to smo upozorili i na prošloj sjednici. 

U zapisnicima sa prošlih sjednica, kod rasprave po točkama, samo se konstatira da su pojedini vijećnici sudjelovali u raspravi, a ne i što su govorili, što je također potpuno neprihvatljivo, budući da se time od javnosti skriva što misli oporba i što rade vijećnici.  Zahvaljujući online sjednicama ljudi nisu upoznati s radom ili ne radom vijećnika i njihovim stavovima.

Očito je da je gradonačelniku i vladajućoj većini bitno da se u javnosti ne čuje mišljenje Reformista, jedine opozicije u Gradskom vijeću.

 

Predsjednik GO Narodne stranke - REFORMISTI Ludbreg

Krešimir Horvat

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”