Priopćenje za medije saborske zastupnice Reformista Natalije Martinčević

Priopćenje za medije saborske zastupnice Reformista Natalije Martinčević

  • Pročitano 141 puta
  • 09, Pet 21
  • Napisao/la 
  • Vijesti

Saborska zastupnica i voditeljica Hrvatsko-čileanske međuparlamentarne skupine prijateljstva Natalija Martinčević je zajedno sa članovima Skupine Davorom Ivom Stierom i Domagojem Hajdukovićem primila u službeni posjet predsjednika Zastupničkog doma Republike Čilea Diega Paulsena Kehra u Hrvatskome saboru.

Na sastanku voditeljice Hrvatsko-čileanske međuparlamentarne skupine prijateljstva Natalije Martinčević i predsjednika Paulsena Kehra s izaslanstvima, uključujući i novoimenovanog veleposlanika Republike Čile Cristiana Streetera, izražena je želja za nastavkom razvijanja prijateljskih odnosa između Hrvatske i Čilea te konkretne suradnje između dvije zemlje, a posebno između parlamenata. Posebno je istaknuta mogućnost širenja suradnje u području gospodarstva, turizma, zaštite okoliša i kulture čemu može doprinijeti brojna zajednica Hrvata u Čileu koja daju značajan doprinos čileanskoj politici, gospodarstvu te kulturi.

U razgovoru su razmotreni modaliteti daljnjeg jačanja parlamentarne suradnje kroz organiziranje što skorijeg susreta međuparlamentarnih skupina prijateljstva koje djeluju u Hrvatskom saboru i Čileanskom nacionalnom kongresu kako bi se dogovorili konkretni prioriteti suradnje, posebno ususret  obilježavanju 30-e obljetnice priznanja Republike Hrvatske i uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Republike Čile sljedeće godine.

Razmatrane su i mogućnosti produbljenja suradnje između Republike Čile i Europske unije pri čemu Republika Hrvatska kao članica Europske unije može dati značajan doprinos.

Zaključno, predsjednik Paulsen Kehr se zahvalio saborskoj zastupnici i voditeljici Hrvatsko-čileanske međuparlamentarne skupine prijateljstva Nataliji Martinčević na toploj dobrodošlici u Hrvatskoj i Hrvatskom saboru.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”