Na groblju u Varaždinu položeni vijenci povodom Dana državnosti, župan Čačić odao počast poginulim braniteljima

• Pročitano 126 puta
  • 05, Pet 21
  • Napisao/la
  • Vijesti

Uoči Dana državnosti Republike Hrvatske, danas su na gradskom groblju u Varaždinu u spomen na poginule branitelje, koji su položili živote za Domovinu, položeni vijenci i zapaljene svijeće.

U ime  Varaždinske županije vijenac je u pratnji Husarske garde položio župan Radimir Čačić, a počast su odali i saborski zastupnici, izaslanstva PU varaždinske,  Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja, predstavnici Grada Varaždina te članovi udruga branitelja proisteklih iz Domovinskog rata. Župan Čačić je naglasio kako danas obilježavamo i Dan oružanih snaga te odajemo počast poginulim i preminulim braniteljima.

- Na današnji dan konstituirani je višestranački Sabor, vratili smo se  demokraciji. Neki od nas se toga itekako sjećaju, a ja sam osobno na poziv predsjednika Tuđmana bio i član ustavne komisije, te sam bio prisutan i prvom postrojavanju naše vojske. Mi u ovome gradu i županiji imamo puno razloga da se sjećamo svih onih koji su sudjelovali u oslobađanju naše države, poglavito onih koji su dali svoje živote. Neki dan sam posjetio Svibovec Toplički, a dobro je poznato da je iz tamošnje  osnovne škole čak  jedanaest bivših učenika poginulo u Domovinskome ratu – rekao je župan Čačić te  svim građanima čestitao Dan državnosti Republike Hrvatske.