×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 256
Čačić i njegov zamjenik obišli Sračinec i podržali kandidatkinju Reformista za načelnicu

Čačić i njegov zamjenik obišli Sračinec i podržali kandidatkinju Reformista za načelnicu

  • Pročitano 380 puta
  • 04, Sub 21
  • Napisao/la 
  • Vijesti

Valerija Paljak: Nudimo društveno odgovornu vlast i projektni pomak

Predsjednik Reformista i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, obišao je općinu Sračinec te podržao kandidatkinju Reformista za načelnicu općine Sračinec na predstojećim izborima, Valeriju Paljak. Obilazak je započeo posjetom Kući za odmor „Sanjalica“ smještenom u Svibovcu Podravskom, nastavljen je na lokaciji budućeg rotora u Svibovcu Podravskom kod zgrade DVD-a, za koji je već gotov projekt te je u tijeku rješavanje građevinske dozvole, dok je potom sa članovima DVD-a Svibovec Podravski razmatrao mogućnost proširenja prostora oko Doma u svrhu dječjeg vježbališta, ali i rješavanja ostalih pitanja koja muče vatrogasce.

- Vrijeme je da Sračinec nakon 20 godina dobije nove ideje, novu energiju i nove projekte. Nudimo društveno odgovornu vlast i zajedno s našim koalicijskim partnerima, HSU-om, ali i nekim nezavisnim kandidatima, dokazat ćemo kako je nova garnitura u stanju realizirati doista velike i ozbiljne, posebice EU projekte uz istovremeno iskazivanje maksimalne osjetljivosti za sve potrebe ljudi i nultu stopu tolerancije na netransparentnost i nezakonitost, a kojoj na žalost svjedočimo svih ovih godina – kazala je Valerija Paljak.

Obilazak je nastavljen posjetom Udruzi „Zelena čarolija“ koja radi na izgradnji Topiary parka, jedinog takvog parka u ovom dijelu Europe. Iako Općina dosad nije prepoznala potencijal i inovativnost ovog projekta, župan je iz svog osobnog  fonda podržao početak realizacije. Udruga je dobila i financijska sredstva preko županijskog Javnog natječaja te se prijavila na natječaj Turističke zajednice Varaždinske županije s ciljem otvaranja „Prezentacijskog centra“.

- Brojne su mogućnosti financiranja takvog i sličnih projekata iz europske lisnice. Naša je Županija danas lider u tome te u vremenu kad svi uspješni gradovi, općine i županije uzimaju europski novac i tako povećavaju svoje proračune, ovdje vidimo da se češće proračun opterećuje dugoročnim kreditima i to za ono za što je moguće dobiti sredstva iz europskog fonda.  Nakon gotovo tri desetljeća, vrijeme je za novu snagu i energiju. Valerija Paljak sve to ima i ja ću kao predsjednik Narodne stranke – REFORMISTI i župan usko surađivati s njom i njezinim partnerima na realizaciji brojnih projekata koje će kroz svoj program prezentirati javnosti tijekom kampanje. Zahvaljujući njenom predanom radu i spremnosti za prenošenje znanja i iskustava Varaždinske županije u realizaciji projekata, opet ću baš na primjeru Sračinca, pokazati kako omogućiti daljnji rast i razvoj na svim područjima te bolji standard građana – rekao je Čačić.

Obilazak je završen posjetom i druženjem sa članovima Udruge umirovljenika općine Sračinec, najbrojnijom i najaktivnijom udrugom na području općine s 200 aktivnih članova i koji nisu krili veliko zadovoljstvo programima i projektima koje je Županija provela. Izvijestili su župana i kako su se javili na Javni natječaj za udruge jer tako žele opremiti i urediti svoje prostorije, s obzirom na to da se sadašnja vlast, prema njihovim riječima, „maćehinski“ odnosi prema najugroženijoj skupini stanovnika“.

U pratnji župana i njegovog zamjenika Roberta Vugrina, su uz članove Reformista i koalicijskih partnera, bili državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak, predsjednik općinske organizacije Reformista Mihael Liber, predsjednica HSU-a Sračinec Snežana Liber te nezavisni građanski aktivist Juraj Ozmec.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”