Reagiranje - Varaždinske Toplice

Reagiranje - Varaždinske Toplice

  • Pročitano 63 puta
  • 01, Čet 21
  • Napisao/la 
  • Vijesti

Potaknut reakcijom Dragice Ratković u kojoj navodi da postoji nesklad u izjavama mene i župana Čačića, šaljem sljedeći odgovor:

U priopćenju kojeg potpisujem, od dana 20.1.2021. godine, jasno i nedvosmisleno stoji da je izgradnja Nacionalnog rehabilitacijskog centra za pacijente s ozljedama kralježničke moždine, odnosno konkretni koraci i projekt izgradnje te opremanja započeo 2017. godine, sa dolaskom župana Radimira Čačića. Isto tako navodim da je trenutna vrijednost projekta 112 milijuna kuna, od čega je iz ESI fondova povučeno 83 milijuna kuna, iz Ministarstva zdravstva 24 milijuna te je udio vlastitih sredstava 5 milijuna kuna. Nadalje, navodim da je činjenica da se ovaj projekt skoro u potpunosti financira iz fondova Europske unije i Ministarstva zdravstva, dokaz da je projekt kvalitetan i prijeko potreban za Republiku Hrvatsku.

Iz svega navedenog, očito je moje priopćenje u potpunosti sukladno sa izjavama župana Radimira Čačića, samo je potrebno priopćenje pročitati sa razumijevanjem.

Svojim Zaključkom od dana 18. prosinca 2018. godine, Gradsko vijeće Grada Varaždinskih Toplica oslobodilo je u potpunosti od obveze plaćanja komunalnog doprinosa Specijalnu bolnicu za izgradnju Spinalnog centra i potpisnik te odluke je predsjednik Gradskog vijeća, gospodin Franjo Prstec.

„Iz svega navedenog proizlazi ono što je jedino sigurno i nedvojbeno: gradonačelnica Dragica Ratković na nijedan način nije sudjelovala ni pomogla u realizaciji ovog projekta pa je njena reakcija na moje priopćenje očit pokušaj prikupljanja političkih poena na projektu s kojim nema apsolutno nikakve veze.“ Zaključuje Željko Bedeković, predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”