×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 256

Odgovor na otvoreno pismo gradonačelnice Petrinje

 • Pročitano 143 puta
 • 12, Pet 22
 • Napisao/la 
 • Vijesti

Gospođo Magdalena,

kao što i sami navodite druge godine ćete organizirati skup zahvalnosti volonterima jer Vas je nadamo se ove godine sram izaći pred građane.

Činjenice su sljedeće:

 • Preko 4500 ljudi na Baniji već treću zimu provodi u kontejnerima, a ne u svom domu.
 • Novac koji je uvijek bio alibi za nesposobnost realizacije sada već dvije godine stoji na računima.
 • Na 600 gradilišta na mjestima srušenih kuća izgrađeno je od Republike Hrvatske, odnosno Vladinog ureda za stambeno zbrinjavanje koji je direktno podređen Predsjedniku Vlade (pretpostavljamo zbog djelotvornosti ), slovima i brojem 6 (šest) prizemnica ukupne površine 500 m².
 • 500 m² država je gradila dvije godine, a prosječni građevinski obrtnik ako toliko ne sagradi u godinu dana odlazi u bankrot. Vladin ured vodi gospodin Hanžek član kluba osnivača HDZ-a i bivši predsjednik HDZ-ove mladeži. 
 • Samo potpuno nesposobni stranački paziti mogu pokušavati naći ispriku za taj "isporučen rezultat " nakon dvije godine. Na računima stoje milijarde kuna za obnovu, na obnovi rade stotine zaposlenika (najčešće vođenih stručnjacima već opisanog profila i referenci), a naravno država nema ni ispriku da ne može promijeniti bilo koji pravni akt koji obnovu usporava.
 • Gospođo Magdalena u otvorenom pismu pozivate da se ne kritizira već da se daju rješenja. Nažalost, iako smo mi kao Reformisti u niz navrata i javno upozoravali na u startu potpuno pogrešno postavljen sustav vođenja projekta obnove gotovo ništa od naših prijedloga nije prihvaćeno. U vođenju velikih projekata, a posebno u kriznim situacijama, nužno je potpuno centralizirati vođenje koordinaciju i praćenje te ovlasti i odgovornost povjeriti jednoj osobi. U obnovi od potresa zbog potpunog diletantizma ili svjesno, odgovornost je podijeljena na desetak subjekata što znači da nitko nije odgovoran, pa su i rezultati takvi kakvi neizbježno moraju biti. Nažalost, potpuno pogrešan sustav nemoguće je danas osim na Baniji (gdje nije gotovo ništa započeto) bitno poboljšati.
 • Reformisti smatraju da je politika mjerljiva disciplina, a ako je igdje moguće izmjeriti neupitne rezultate ove Vlade i njenu nestvarnu nesposobnost - to je 6 izgrađenih od 600 kuća koje je trebalo i bez ikakvih problema se moglo izgraditi u dvije godine.

Svatko sposoban s ovlastima sad mora i može preuzeti zajedno s premijerom obvezu da nitko četvrtu zimu na Baniji neće dočekati u kontejnerima.

Narodna stranka – REFORMISTI

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”