×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 256
Martinčević: „Rast mirovina mora se uskladiti s inflacijom, a neoporezivi dio plaće podići na 5 tisuća kuna.“

Martinčević: „Rast mirovina mora se uskladiti s inflacijom, a neoporezivi dio plaće podići na 5 tisuća kuna.“

  • Pročitano 204 puta
  • 09, Pet 22
  • Napisao/la 
  • Vijesti

Zagreb, 15. rujna 2022. - Saborska zastupnica Narodne stranke - REFORMISTI Natalija Martinčević danas je u Hrvatskom saboru govorila o teškoj situaciji u kojoj se nalaze naši građani i naše gospodarstvo, te o nedostatnosti i kašnjenju mjera koje je donijela Vlada.  

Posebno se osvrnula na probleme sa kojima se danas suočavaju najugroženije skupine građana koje žive u siromaštvu ili na rubu siromaštva, a to su umirovljenici i radnici s najnižim plaćama.

„Formula prema kojoj se sada mirovine usklađuju tako da one rastu 6 posto dok inflacija u ovom trenutku iznosi 12 posto je neprihvatljiva i nanosi direktnu štetu umirovljenicima. Stoga tražimo da se osigura rast mirovina prema rastu inflacije. To je očita, jednostavna i nužna mjera i očekujemo da će je Vlada ugraditi u svoj program mjera za pomoć građanima.

Slijedeći naš zahtjev odnosi se na povećanje neoporezivog dijela plaća sa 4.000 na 5.000 kn. Ta se mjera posebno odnosi na građane Sjevera koji žive isključivo od svojih plaća, bez mora, apartmana i dodatnih izvora prihoda.

To bi našim građanima, našim radnicima,  donijelo konkretno i vidljivo povećanje plaća i to bez mogućnosti manipulacije od strane poslodavaca, jer se u ovom slučaju država odriče dijela svojih prihoda. Ovakva mjera bila bi garancija da će radnici sa minimalnim plaćama povećanje svojih prihoda stvarno i dobiti.“ istaknula je Martinčević.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”