Predsjedništvo Reformisti

IMG 6453

Radimir Čačić

Predsjednik
sandra herman 5698df7dd8264

Sandra Herman

Predsjednica Središnjeg odbora
Natalija martinčević01

Natalija Martinčević

Podpredsjednica
a996f5a711d4921bd1af27c7b9f63a1f

Alenka Košiša Čičin-Šain

Glavna tajnica

cats2

Narodna stranka Reformisti

 

Reformisti shvaćaju politiku kao mjerljivu disciplinu u kojoj ljudi preuzimaju odgovornost za provođenje danih obećanja kroz realizaciju konkretnih projekata s jasno artikuliranim problemima, s prijedlozima kvalitetnih rješenja koja će biti kvantitativno i kvalitativno mjerljiva i uz definirane načine kontinuiranog isporučivanja rezultata s definiranim vremenskim rokovima, financijskim i drugim pokazateljima te mjerljivim rezultatima.

Reformisti su spremni na izlaganje sudu javnosti za sve poduzete aktivnosti i postignute rezultate. Reformisti se zalažu za provođenje reformi koje mogu bitno utjecati na gospodarski razvoj Republike Hrvatske uz realizaciju 10-tak ključnih gospodarskih projekata. Reformisti su nacionalna stranka s jakim regionalnim uporištima. Dosad je osnovano preko 150 općinskih i gradskih organizacija Reformista s ambicijom da se Reformisti aktivno uključe u društveni i politički život svih dijelova Republike Hrvatske. Reformisti danas broje gotovo 10 000 članova i taj broj stalno raste.

Reformisti svojim opredjeljenjem i djelovanjem izlaze iz krutih ideoloških okvira. Stranka okuplja ljude čija egzistencija ne ovisi o političkom angažmanu, pojedince kojima politika ne služi za materijalno ili financijsko zbrinjavanje već ljude koji su se dokazali u svojim profesijama i koji svojim znanjem i iskustvom mogu dati kvalitetan doprinos političkom djelovanju Reformista. Samo oni koji su tijekom svog profesionalnog puta iskusili probleme hrvatskog društva, a posebno gospodarstva te ih operativno rješavali na dnevnoj bazi, bit će u poziciji i kvalitetnije i odgovornije obavljati funkcije izvršne vlasti.

Ideologija je neizbježan dio politike i tako i treba biti i ni na koji način to ne podcjenjujemo. Reformisti aktivno sudjeluju u raspravama o svim temama ideološkog karaktera i to na način poticanja konstruktivnog dijaloga i pronalaženja rješenja. To su teme koje vrlo često zadiru u emocionalne sfere, jer brojne pojedince podsjećaju na bolnu povijest te ih nikako ne treba izbjegavati.

Nažalost, teme ideološkog karaktera u hrvatskom društvu koriste se najčešće sa ciljem naglašavanja sukoba i to posebno u predizborno vrijeme kao instrument za dobivanje vlasti. Tijekom obnašanja dužnosti teme ideološkog karaktera koriste se kao alibi kojim se pokriva nesposobnost i nedjelotvornost izvršne vlasti.

Zašto se pridružiti Reformistima?

Zato jer su reforme, projekti i mjerljivost rezultata na prvom mjestu

 
ns reformisti03
1

Mjerljiva politika

Reformisti shvaćaju politiku kao mjerljivu disciplinu, kroz realizaciju konkretnih projekata s jasno artikuliranim problemima, s prijedlozima kvalitetnih rješenja.

2

Realizacija reformi

Reformisti se zalažu za provođenje reformi koje mogu bitno utjecati na gospodarski razvoj Republike Hrvatske uz realizaciju 10-tak ključnih gospodarskih projekata.

3

Van krutih ideologija

Reformisti svojim opredjeljenjem i djelovanjem izlaze iz krutih ideoloških okvira. Stranka okuplja ljude čija egzistencija ne ovisi o političkom angažmanu.

Naše smjernice

 

 

Što je važno?

Izaći iz zatvorenog kruga zaostajanja, nesposobnosti, podilaženja javnosti bez obzira na ideološki predznak svih Vlada.

Što je nužno?

Spremnosti da se dugoročni interes zemlje ne podredi kratkoročnom interesu opstanka na vlasti, nužno je da izvršna vlast pokaže istovremeno i hrabrost i sposobnost u donošenju odluka o reformama i realizaciji projekata.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”