Štromar oštetio Dom zdravlja za pet milijuna kuna

Nismo namjeravali i nismo za sada otvarali ni ovu u nizu tema župana Štromara ali nakon besramnog napada g. Škvarića dužni smo javnost upoznati s činjenicama.

Iako kroz 8 godina nisu uložili ni jedne lipe u Dom zdravlja pa čak ni popravak vodovodnih cijevi u Ludbregu, a o EU projektima da i ne govorimo, uspjeli su:

1.      2015.-te godine usprkos stavu Komore medicinskih biokemičara da je nelogično razdvajanje medicinsko-biokemijskog laboratorija na dvije lokacije i ne postoji financijsko opravdanje za otvaranje novog medicinsko-biokemijskog laboratorija dali u privatnu koncesiju supruzi dotadašnjeg HNS-ovog ravnatelja Doma zdravlja, laboratorij. Predvidiva dobit u trajanju 10 godišnje koncesije je 5 milijuna kuna, koju je svojom odlukom župan Štromar oduzeo Domu zdravlja.

2.      dva mjeseca prije odlaska s funkcije naložio je prijenos 2 milijuna kuna s računa Doma zdravlja, čime je Dom zdravlja doveo u gubitak.

Novi ravnatelj Doma zdravlja dobio je zadatak da uz županijski projekt „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti“ pokrene europske i vlastite projekte u iznosu preko 25 milijuna kn koje je i pokrenuo, koje s preko 2 milijuna kn sufinancira Dom zdravlja.

U svrhu racionalizacije nužno je troškove koje država ne priznaje zbog premalog broja pacijenata u pojedinim ambulantama naplatiti od jedinica lokalne samouprave u kojoj se te ambulante nalaze jer u suprotnom taj trošak plaćaju svi drugi građani Varaždinske županije. 

Do sada je jedinstven slučaj g. Škvarića koji, ne samo da smatra da drugi građani Županije trebaju plaćati primjerice ambulantu u Višnjici dodatnih 108.000 kn godišnje, nego se g. Škvarić ne želi se ni odreći 8000 kn godišnje za komunalnu naknadu.

Sve to, ne po prvi puta govori nažalost o stranci u koju se pretvorio HNS, načinu obnašanja vlasti župana Štromara, a posebno o g. Škvariću.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”