Reformisti  Gradske organizacije Varaždin tradicionalno davali krv

Reformisti Gradske organizacije Varaždin tradicionalno davali krv

Svake godine 25. listopada  diljem Hrvatske obilježava se Dan dobrovoljnih darivatelja krvi. Obilježavanjem ovog dana želi se podići razina svijesti o potrebama i važnosti sigurne krvi i krvnih pripravaka. Na taj je dan 1953. u Željezari Sisak provedena prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa utemeljena na osnovnim načelima dobrovoljnog davanja krvi – daruj krv dobrovoljno, besplatno, solidarno i anonimno.

Reformisti  Gradske organizacije Varaždin tradicionalno su obilježili ovaj dan te su u Općoj bolnici Varaždin prigodno darivali krv.

Ovakve akcije i obilježavanje ovog važnog datuma u zdravstvu prilika je da se zahvali svim dobrovoljnim davateljima krvi na njihovom daru. Na ovaj način pomaže se u spašavanju milijuna života svake godine. Jednom dozom krvi mogu se spasiti tri života, a svake godine u svijetu se prikupi 92 milijuna doza krvi.

- Reformisti će i dalje na ovaj način obilježavati i Dan dobrovoljnih darivatelja krvi koji se obilježava 25. listopada ali i Svjetski dan darivatelja krvi u lipnju te pozivamo sve građane Varaždinske županije da se odazovu svim akcijama darivanja krvi jer na taj način uključujemo se u spašavanje života - naglasili su Reformisti Gradske organizacije Varaždin. Dobrovoljnom darivanju krvi pridružio se i županijski vijećnik Roman Strelec.