Priopćenje za medije, 19.08.2019.

Priopćenje za medije, 19.08.2019.

Reformisti pozdravljaju činjenicu da je gradonačelnik konačno odlučio prihvatiti upravo njihov prijedlog da se podvožnjak u Ulici Mihovila Pavleka Miškine otvori za promet vozila u jednom smjeru. Na problem pothodnika kao jedan od ključnih problema tog područja Reformisti 2. mjesnog odbora upozoravaju već posljednjih 5 godina stoga smo zadovoljni da se odlučilo poduzeti nešto u vezi rješavanja istog.

Nažalost, aktualna gradska vlast izgubila je dvije godine vremena. Da su prihvatili amandman Reformista koji je podnesen na sjednici Gradskog vijeća održanoj u prosincu 2017. godine, projekt je danas mogao biti realiziran.

Kod izrade proračuna za 2018. godinu,  Reformisti su podnijeli amandman da se istovremeno s projektom za "Kučansku rampu" pripremi i projekt za otvaranje pothodnika u Ulici Mihovila Pavleka Miškine, a sve ne bi li se na taj način stanovnicima 2. mjesnog odbora s područja iza pružnog prijelaza konačno omogućila prometna povezanost s ostatkom Grada i pokušao barem djelomično riješiti jedan od ključnih prometnih problema Grada Varaždina.

Prijedlog Reformista od strane aktualne gradske vlasti tada nije prihvaćen uz obrazloženje: da nema potrebe za projektom podvožnjaka u Miškininoj jer će se čitava problematika prometne nepovezanosti područja iza Kučanske rampe s ostatkom Grada riješiti upravo kroz projekt "Kučanske rampe". Početkom 2019. godine gradonačelnik je prezentirao određeno idejno rješenje kružnog podvožnjaka kod "Kučanske rampe", koje je nakon toga naišlo na brojna protivljenja i neslaganja struke uz opaske stručnjaka da takvo rješenje nije moguće niti realno za izvesti.

Reformisti se stoga pitaju, zbog čega prije dvije godine nije prihvaćen amandman koji bi omogućio da danas imamo realiziran projekt, a ne tek izradu idejnog rješenja?

Svjedoci smo činjenice da je aktualna gradska vlast  već drugi puta utrošila novac poreznih obveznika na „crtić“ Kučanske rampe bez jasnog izvora financiranja, bez roka početka i završetka. Naime, za vrijeme bivšeg mandata gradonačelnika Čehoka izrađeno je i plaćeno  idejno rješenje od strane projektnog tima VIA PLAN d.o.o., a ove godine u ožujku ponovno je plaćen novi „crtić“ prof. Solde. Kao što vidimo od realizacije još uvijek ništa.

Darko Detelj, gradski vijećnik i potpredsjednik Gradske organizacije Varaždin

Robert Vugrin, potpredsjednik Gradske organizacije Varaždin

Ivana Golubić Horvat, predsjednica Vijeća 2. mjesnog odbora i predsjednica 2. mjesnog ogranka Reformista

Poslijednja izmjena dana Utorak, 20 August 2019 13:44
Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”