Priopćenje za medije

Priopćenje za medije

„Visoka škola laži Štromar – Leverić“ u HNS-u nalazi svoje dosljedne nasljednike. Kad god su u pitanju ulaganja od strane države u Varaždinsku županiju, tada je Županija ispod prosječna što ste jako dobro uvidjeli, a na što mi kontinuirano upozoravamo i o čemu govorimo cijelo vrijeme.

Naravno da smo ispod prosjeka jer o državnim ulaganjima odlučuje država, HDZ i HNS, dakle Štromar kao potpredsjednik te Vlade.

Tamo gdje Varaždinska županija samostalno priprema, prijavljuje i realizira projekte, dakle tamo gdje je Čačić, apsolutno smo prvi u Hrvatskoj, a prema službenim podacima Otvorenog proračuna Ministarstva financija koji dostavljamo u prilogu.

Kad je Štromar vodio Županiju, od srpnja 2013. kad je Hrvatska ušla u Europsku uniju do lipnja 2017. realizirano je ukupno 16 milijuna kuna EU projekata.

Od lipnja 2017. kad je Čačić preuzeo izvršnu vlast u Županiji do svibnja 2019., već je realizirano, u provedbi, potvrđeno i u pripremi 740 milijuna kuna EU projekata.

Da zaključimo, dok je Štromar bio župan Varaždinske županije, ništa za Varaždinsku županiju, sad kad je Štromar u Vladi, ponovno ništa za Varaždinsku županiju.

Kao što je Štromar bio nesposoban kad je bio župan za Varaždinsku županiju, sada je nesposobn u Vladi, ponovno za Varaždinsku županiju.

A Mladima HNS-a preporučamo da ukoliko imaju želju za pisanjem dopisa da napišu jedan naslovljen na Vašeg potpredsjednika Vlade i potpredsjednika HNS g. Štromara da prestane nanositi štetu građanima Varaždinske županije, da poštuje presudu suda i vrati 47 mil kn koji nam je država dužna te da ukine Pravilnik koji je potpisao, a kojim je 550 kamiona iz Međimurske županije preusmjerio u Varaždinsku županiju.

POVLAČENJE EU SREDSTAVA

  1. Varaždinska županija - 215.135.005 kn
  2. Virovitičko-podravska županija - 150.057.452 kn
  3. Zadarska županija - 137.676.867 kn
  4. Zagrebačka županija - 119.694.228 kn
  5. Požeško-slavonska županija - 102.993.889 kn

Izvor: Otvoreni proračun Hrvatske zajednice županija 2019.

Link – Otvoreni proračun Hrvatske zajednice županija

http://hrvzz.hr/otvoreni_proracun

Interesni odbor mladih

Narodne stranke REFORMISTI

Varaždinske županije

Poslijednja izmjena dana Utorak, 20 August 2019 11:01
Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”