Vrijedna inicijativa Reformista Općine Trnovec Bartolovečki

Vrijedna inicijativa Reformista Općine Trnovec Bartolovečki

Članovi Reformista Općinske organizacije Trnovec Bartolovečki dali su prijedlog Županijskoj upravi za ceste Varaždinske županije za provedbu aktivnosti koje bi povećale sigurnost pješaka u prometu, a odnosi se na rekonstrukciju pješačkih prijelaza u Trnovcu, u Bartolovečkoj ulici ispred Osnovne škole Trnovec i Pošte, te Novoj ulici kod dječjeg igrališta. Navedenu lokaciju obišli su Zdravko Hudler, predsjednik Općinske organizacije Reformista Trnovec Bartolovečki, Verica Vitković i Kristine Vitković Večenaj, članice organizacije.

Iako su pješački prijelazi označeni, problem uočljivosti pješaka usko je vezan uz nesmotrenost i prebrzu vožnju vozača motornih vozila, što pješake izlaže većoj opasnosti po život i zdravlje u odnosu na druge sudionike u prometu.

Kako bi se povećala sigurnost prelaska preko pješačkog prijelaza za sve dobne skupine, a ponajviše djecu i umirovljenike koji čine najugroženije skupine u prometu, inicijativu je podržao i Krešimir Horvat, predsjednik Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Varaždinske županije, a konačno rješenje očekuje se u skorom roku u vidu jačeg označavanja pješačkih prijelaza i blokade mogućnosti prebrze vožnje.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”