Položeni vijenci povodom Dana državnosti, odana počast poginulim braniteljimaPovodom Dana državnosti Republike Hrvatske kod Križa branitelja na Gradskome groblju u Varaždinu položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule branitelje. Poč

Počast je tako u pratnji Husarske garde odalo izaslanstvo Varaždinske županije u kojem su bili župan Radimir Čačić (Reformisti), saborski zastupnik Anđelko Stričak, zamjenik župana Tomislav Paljak (Reformisti)  i predsjednik Županijske skupštine mr.sc. Alen Runac. U ime Grada vijenac su položili zamjenici gradonačelnika Sandra Malenica i Zlatan Avar, počast i zahvalnost iskazali su i predstavnici PU varaždinske, predstavnici mnogobrojnih udruga branitelja proisteklih iz Domovinskog rata te članovi Udruge  roditelja i udovica poginulih branitelja domovinskog rata Varaždinske županije.

Pozvavši prisutne na minutu šutnje za sve poginule branitelje župan Radimir Čačić je naznačio da bez obzira što smo ponosni na povijest Hrvatskog sabora prvi demokratski sabor u samostalnoj i suverenoj Hrvatskoj se upravo sastao i konstituirao 30. svibnja 1990.godine.

Izuzetno sam ponosan na taj datum, dobro je da se taj datum opet obilježava kao Dan državnosti i mislim da većina građana dijeli moje mišljenje. U cijelom Domovinskom ratu ulogu Varaždina i Varaždinske županije nitko ne može zaobići, od činjenice da smo uz same Vukovarce bili najprisutniji u obrani Vukovara, zatim smo dali najveći materijalni doprinos u obrani Domovine zauzimanjem tenkovskog korpusa, a „točka na i“ bila je velika pobjeda, odnos ulazak naših Puma u  Knin- rekao je župan Čačić.