Koalicija SDP-a, Reformista i HSU-a prva predala kandidacijske liste za izbore za Vijeća mjesnih odbora

U Gradsku vijećnicu Grada Varaždina, danas, 11. travnja, predsjednica Reformista Gradske organizacije Varaždin Natalija Martinčević, predsjednik HSU-a Varaždin Ivan Radočaj i potpredsjednica Gradske organizacije SDP-a Varaždin Gordana Marsenić predali su danas prvi kandidacijske liste za Izbore za Vijeća mjesnih odbora koji se u Gradu Varaždinu održavaju 5. svibnja.

Predstavnici triju stranaka u vrlo pozitivnoj atmosferi najavili su kako će se ova koalicija sastavljena od stranaka sličnih programa i načela boriti za građane počevši od najniže razine, a to su upravo mjesni odbori.

- Od dolaska aktualne gradske vlasti komunikacije s predsjednicima i vijećnicima u mjesnim odborima gotovo nema, a to se sve lomi na leđima naših građana. Sinergijom triju stranaka koje prepoznaju potrebe građana i zajedničkim programima koji su sastavljeni od potreba i mladih i umirovljenika želimo izboriti da naši građani dobiju sve potrebno za lakši i ljepši suživot u mjesnim odborima.

U mjesnim odborima u kojima smo imali predsjednike i zamjenike pokazali smo da znamo raditi, puno stvari smo poboljšali i uredili. Zahvaljujući upravo našim inicijativama puno stvari se i odradilo. Naša svakodnevna  komunikacija s građanima pokazuje nam da su građani razočarani i nezadovoljni ovakvim vođenjem grada, a posebno je razočaravajuća činjenica da se dižu nameti koji pogađaju naše obrtnike, umirovljenike, a posebno samačka domaćinstva. Kroz vijećnike u mjesnim odborima koje će izabrati upravo građani upozoravati ćemo na sve što nije dobro, a boriti se da naše inicijative i potrebe građana budu realizirane.

Na predaji kandidacijskih lista prisutni su bili i potpredsjednik gradske organizacije reformista Varaždin i gradski vijećnik Darko Detelj, potpredsjednik Gradske organizacije Reformista Varaždin i zamjenik župana Robert Vugrin, potpredsjednik Gradske organizacije SDP-a Varaždin i županijski vijećnik Luka Zrinski i gradski vijećnik Neven Bosilj.