×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 256
Delegacija Reformista na EDP kongresu u Rimu

Delegacija Reformista na EDP kongresu u Rimu

  • Pročitano 127 puta
  • 10, Čet 22
  • Napisao/la 
  • Vijesti

Na kongresu EDP-a u Rimu u ime Reformista sudjelovali su Željko Bedeković, potpredsjednik Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije, Robert Vugrin, predsjednik Gradske organizacije Varaždin i Anita Velić Fabijanić, voditeljica Središnjeg ureda Reformista.

Tijekom kongresa se raspravljalo o događajima u Europi, a prije svega o ratu u Ukrajini, posljedicama covid epidemije i velike inflacije koja je zajednička cijeloj Europi te o digitalizaciji i zelenim politikama kao budućnosti Europe.

- U ovo vrijeme kada je Europa suočena sa sukobima, gospodarskim izazovima i klimatskom krizom, važno je vratiti se izvornim europskim vrijednostima mira, slobode i prosperiteta, te iskoristiti sve danas raspoložive alate i tehnologije za jačanje gospodarstva, europskih integracija, a time i za veći stupanj demokracije. - naglasio je Robert Vugrin, osvrnuvši se u svom izlaganju i na aktualnu političku i gospodarsku situaciju u našoj zemlji, naglasivši kako danas u Hrvatskoj nažalost imamo blagi ali ozbiljan i sustavni rast radikalizacije društva te je važno ojačati demokratske stavove i zaštititi naše građane.

 Europska demokratska stranka (EDP) okuplja centrističke stranke iz cijele Europe, a zalaže se za jačanje europskih integracija te veći stupanj demokracije.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”